Investering i aktier  

 

Der er både en række fordele og ulemper ved at lave investeringer i aktier. Fordelene er, at du kan starte med selv små beløb, og der er ingen grænse for, hvor meget du kan investere for. Aktier er også meget let opsættelige, så du kan hurtigt købe og sælge dem.

 

 

 
Ovenikøbet kan du klare det hele hjemmefra. Ulemperne er, at aktier på den korte bane kører meget op og ned, hvilket kan være svært at håndtere følelsesmæssigt. Omvendt er det muligt at tjene mange penge på disse op- og nedture. Det kan desuden være svært at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert.

 

En god idé før du starter med at investere i aktier og på sigt måske optioner og futures mv. er, at tale med nogen du kender, som har erfaring med området. Suppler gerne dette med professionel rådgivning og træning. Derudover er det en rigtig god idé at læse om det og så få erfaring med mindre beløb. Alternativt kan du vælge en god investeringsforening, og derigennem lade professionelle handle for dig. Herunder kan du læse mere omkring investering i aktier.

 

Euroinvestor 

Hos Euroinvestor kan du både læse om aktier og tilmelde dig en gratis aktieskole, hvor du lærer de grundlæggende ting om det at handle aktier. Anbefales især til mennesker, som er helt nye i det at handle aktier.

 

DR – basisviden om investering

En rigtig god og pædagogisk måde at lære om aktier og obligationer på. Er absolut værd at bruge tid på, og er en rigtig god og sjov måde at få basisviden på.

 

DR – investering som tekst 

Her kan du læse omkring både aktier og obligationer og de gældende skatteregler på området. Der står mange ting her, som er gode at vide.

 

Sparinvest 

En god dansk investeringsforening, som har fået gode vurderinger fra det internationale Morningstar, der vurderer investeringsforeninger. Investeringsforeninger er den nemme måde at investere i aktier på – især hvis du ikke har så mange penge til at starte med.

 

Etrade 

Hos Etrade kan du handle aktier direkte på den danske børs og du kan nemt både hæve og sætte penge ind på din konto. Desuden kan man også handle aktier fra andre lande og handle valuta mv.

 

Optionsxpress 

Her kan du også handle aktier, men det foregår her på den amerikanske fondsbørs. Optionsxpress er lidt dyrere end f.eks. Etrade, men den er også lidt mere avanceret og fungerer rigtig godt.